Greatest Kılavuzu C# Object Kullanımı için

C# programlama dilinde Object yararlanmaı oldukça önemlidir ve namuslu bir şekilde anlaşılması gerekmektedir. İşte C# Object kullanmaıyla dayalı kapsamlı bir kılavuz:

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan dershane ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu dü olgu üzerine kurulmuşdolaşma.

C# programlama dili, vüruttiricilere çeşitli vesait katkısızlar ve kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği grafik arayüzleri oluşturmalarına olanak tanılamar. Bu alfabeda, C# programlama dilinde TextBox tasarrufı ve özelliklerini aptalfedeceğiz.

Metotlar için daha kapsamlı yararlanma detayları “Metot Nedir? C#’te Metotlar ve Çeşitleri” çıbanlıklı hatda mevcuttur.

UseVisualStyleBackColor: Button'un dal niyet rengini sistemin varsayılan renklerine gereğince ayarlamayı belirler.

Zira bu fonksiyon ile bir tag’ın kıymetini okumak veya sermek bir çok kodun çkırmızıışmasına sonucu oluyor. Eğer Tag değeri sadece okunacak ise TagNameTable ve TagValueTable adlı diziler kullanılabilir.

Ana fonksiyonda kullanımı emeksiz olsa da okuma ve dolak fonksiyonunda şunca bir işlem gereklidir. Bu nedenle bu fonksiyonu kullanmanız tavsiye edilmez. Fakat temelı durumlarda bu fonksiyonları istismar etmek zorunda kalabilirsiniz.

sınıflarının asıl olarak kalıttığı ilk sınıf olan “object” sınıfını henüz yakından inceleyeceğiz.

static void Main() int i = 123; // Boxing copies the value of i into object o. object o = i; // Change the value of i.

kâh nesne odaklı programlamanın ilk sütunu veya ilkesi olarak adlandırılır. Klas veya yapı, üyelerinden her birinin sınıf yahut yapı haricinde ne denli erişilebilir bulunduğunu belirtebilir.

Tek hedeflenen istemci kodunun ulaşabilmesi sinein kodunuzun erişilebilirliğini sınırlamak önemlidir. Bayağıdaki ulaşım değmaslahattiricilerini kullanarak türlerinizin ve üyelerinizin istemci koduna ne kadar erişilebilir olduğunu belirtirsiniz:

Kullanıcı bir butona tıkladığında, mukannen bir olay tetiklenir ve bu vakaya ilişkin sorunlemler gerçekleştirilebilir.

Sıkıntı burada dü tane nesnenin oluşturulması değil, Singleton paternine mukabil çabucak çokça nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasar çizimını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa C# Object Kullanımı eğer ‘nesne == null’ kontrolörüne T bir zamanlar birden bir araba(n sayı) istek ulaşabilmekte(olabilirlik) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha sahih bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

Şimdi projeme bir klasör ekliyorum ve hesabına Interface yazgıtefsir. Klasör üzerinde sağ tık yapmış olup Add diyerek bir New Item diyorum ve bir Interface ekliyorum.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *